Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Verwaarloosde dieren gered uit zoo in Gaza

24 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
tijger_45.jpg
Dierenrechtenactivisten hebben de laatste vijftien dieren gered uit een zwaar verwaarloosde dierentuin in de Gazastrook. Ze zijn uit de enclave weggehaald via de grensovergang Erez bij Israël, bevestigde een medewerker van de Organisatie 'Vier Poten' woensdag.
In het zicht van zware Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook na een raketaanval op een Israëlische grensstad, was de operatie ,,een ongelooflijke uitdaging'', zei Indra Kley.
Een tijger krijgt nu in Zuid-Afrika een nieuw huis, vijf apen in Israël en de resterende dieren (egels, schildpadden, haviken, een pelikaan, een emoe en een hert) gaan naar Jordanië.

Slechtste dierentuin

'Vier poten' omschreef de dierentuin in Khan Younis als ,,de slechtste dierentuin in de wereld''. Tientallen dieren zijn er jammerlijk omgekomen omdat ze niet genoeg voedsel kregen. De dierentuin wordt nu permanent gesloten, zei Kley.
Het aanhoudende conflict tussen de in de Gazastrook heersende Hamas en Israël verergerde de leefomstandigheden de afgelopen tien jaar in de geblokkeerde Palestijnse gebieden.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.