Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vervuilde runderen in beslag genomen

  •  
12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koeien.jpg
De Algemene Inspectiedienst AID heeft bij een veehouder in Zeeuws-Vlaanderen 89 runderen weggehaald. De dieren stonden in een stal die volgens de AID niet goed werd schoongehouden. De runderen stonden in een dikke laag mest. Ook bleek dat de veehouder geen voer meer op voorraad had, aldus de inspectiedienst vrijdag.
De AID trad donderdag op nadat de dienst vier dagen eerder de misstanden in de stal had geconstateerd. De veehouder kreeg opdracht de situatie te verbeteren. Na een inspectie donderdag zagen de inspecteurs geen verbetering en namen de runderen in bewaring. Het was niet de eerste keer dat de Zeeuwsvlaamse veeboer in de fout ging. Inspecties in 2009 toonden ook al aan dat er iets schortte aan de manier waarop de veestapel werd gehuisvest.
Tegen de veehouder is proces-verbaal opgemaakt wegens dierverwaarlozing.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.