Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vervuild regenwater oorzaak besmetting drinkwater

  •  
07-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_136221.jpg
Het drinkwater in de regio Kennemerland is in mei besmet geweest met de E-coli-bacterie door vervuild regenwater. Het regenwater liep via een scheurtje in het dak en een niet waterdichte voeg tussen twee betondelen de waterkelder van het pompstation binnen, heeft waterbedrijf PWN donderdag bekendgemaakt.
De besmetting trof 180.000 huishoudens in Kennemerland en Haarlemmermeer. Ze konden bijna een week lang niet direct water uit de kraan drinken, maar moesten dat eerst twee minuten koken. Het PWN heeft de mankementen in het pompstation inmiddels hersteld.
De E-coli-bacterie is in het regenwater terechtgekomen door de poep van een grote vogelkolonie op het dak van het pompstation. Het PWN heeft daarom besloten om het vegetatiedak, dat erg in trek was bij broedende vogels, te vervangen door een tegeldak.
In totaal hebben veertig afnemers van water bij het PWN een schadeclaim ingediend. Het waterbedrijf heeft die claims afgewezen, omdat er geen sprake zou zijn van onzorgvuldigheid of nalatigheid.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.