Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verspilling van voedsel verkleint watervoorraad

  •  
22-08-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_111846.jpg
Als minder voedsel in de prullenbak belandt, leidt dat indirect tot een flinke waterbesparing. De helft van de wereldwijde voedselproductie gaat verloren, terwijl kostbare liters water zijn gebruikt om gewassen te telen of vee te fokken.
Dat zei Jan Lundquist, een waterexpert van het Zweedse instituut SIWI, vrijdag in Stockholm op de laatste dag van een conferentie over water. Voor de productie van een kilo biefstuk is tussen de 10.000 en 15.000 liter water nodig. Wie een kilo weggooit, zet dus eigenlijk urenlang de kraan open, aldus Lundquist.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor