Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verslagenheid door dood pandababy

  •  
24-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pandabeer.jpg
Een gewaagde reddingsactie ten spijt, heeft de pasgeboren pandababy in de dierentuin van Washington het niet gehaald. Het beestje overleed zondag, 6,5 dag na de geboorte. Het personeel van de zoo blijft in verslagenheid achter, meldden Amerikaanse media maandag. Directeur van de dierentuin Dennis Kelly noemde het verlies "verscheurend" en moeilijk te beschrijven.
Oppassers wisten zondag het schepseltje onder de neus van de moeder vandaan uit de kooi te halen. De toegesnelde dierenarts probeerde nog hartmassage toe te passen maar het bleek uiteindelijk niets meer uit te maken.
Reuzenpanda Mei Xiang beviel vorige week verrassend van een jong. Volgens dierenarts Suzan Murray was Mei een voorbeeldige moeder. Mei Xiang is tijdelijk in de dierentuin van Washington in verband met een fokprogramma voor panda's. De dieren worden met uitsterven bedreigd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.