Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vers koken 'Van eigen erf'

  •  
23-06-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
van-eigen-erf.jpg
Er is een nieuw biologisch kookboek op de markt. Van eigen erf. Koken met de oogst van de biologische boer , staat vol met recepten waarmee je eerlijke, en misschien nog wel belangrijker, lekkere recepten kunt maken van vers geoogste producten van de boer.
Zelf weerhoudt de geringe selectie van groentes in de supermarkt mij altijd van het experimenteren met afwisselende, bijzondere groentes. Zoals in het boek zelf al aangegeven: “Nederlandse supermarkten verkopen gemiddeld nog maar zo’n tien soorten groenten”. Het blijft lastig om, als je toevallig géén boer bent, elke dag vers geoogste groenten te verzamelen. Dit kookboek biedt voor dit probleem een oplossing. Van eigen erf geeft een overzicht van biologische boerderijwinkels en websites waar biologische producten te bestellen (én zelfs bezorgen) zijn, zodat er altijd één in de buurt te vinden is. Als je dan nog niet genoeg motivatie hebt om iets meer moeite te doen voor verse producten, zorgen de recepten in het kookboek hier wel voor.
Na het verzamelen van je biologische producten is het koken geslagen. Tenminste, als je niet afgeleid wordt door de vele originele boerenverhalen, leuke weetjes, tips, columns en mooie foto’s die het kookboek te bieden heeft. De auteurs hebben geprobeerd de passie van de biologische boer, tuinder en kok samen te brengen en over te brengen op de lezer. De vele afwisselende en verrassende recepten geven veel inspiratie voor speciale, maar toch simpele gerechten. De ‘snelle-dinsdagavond-kok’ kan er echter ook algemene bereidingswijzen vinden, bijvoorbeeld hoe kapucijners ook al weer klaargemaakt moet worden.
Al met al is Van eigen erf een leuk kookboek waardoor je geïnspireerd wordt heerlijk, biologisch en divers te koken. Je draagt zo tegelijk bij aan je eigen gezondere eetpatroon en aan een gezond milieu. Hier op de redactie hebben we helaas geen keuken dus we zullen toch thuis aan de slag moeten. Maar met Van eigen erf bij de hand, lijkt mij dat geen straf!
Stagiaire internetredactie – Albertine Vermeer
Titel: Van eigen erf - Koken met de oogst van de biologische boer.
Auteurs: Iris van de Graaf en Maria van Boxtel.
Met recepten van: Caspar Bürgi en biologische boeren en tuinders.
Verkrijgbaar: Boekhandel, biologische boerderijwinkels en direct via
www.vaneigenerf.nl .
ISBN: 978-90-815285-1-1 | Hardcover | gebonden | € 24.50
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.