Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verkoop ganzenvlees zorg voor PvdD

  •  
04-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ganzenweiland_Jeanet1.jpg

© Fotograaf: Jeanet1

De provincie Groningen heeft nieuwe afspraken gemaakt met jagers over de verkoop van ganzenvlees. Geschoten dieren mogen verkocht worden voor consumptie, wat de Partij voor de Dieren (PvdD) verontrust.
Stroperij
De PvdD is bang dat de afspraken leiden tot meer gedode ganzen, en erger nog: stroperij. "Als jagers geld kunnen verdienen aan ganzen, is dat een extra prikkel om nog meer dieren af te schieten", aldus Statenlid Kirsten de Wrede.
Stop jacht
Volgens het Statenlid zijn de nieuwe regels ook te ingewikkeld. Te Wrede: “Goede handhaving is zo goed als onmogelijk, zeker nu jagers ook nog geld kunnen verdienen met de verkoop van ganzenvlees. De jacht op ganzen moet geheel beëindigd worden, er zijn meer dan voldoende alternatieven om ganzenoverlast te beperken.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.