Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verkiezing van de Nationale Vogel

  •  
11-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nationalevogel_03.jpg
Vrijwel alle landen in de wereld hebben een nationale vogel. Alleen Nederland nog niet. Vroege Vogels vindt dat daar verandering in moet komen. Daarom organiseren wij de Verkiezing van de Nationale Vogel in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.
Welke vogel vind jij staat symbool voor Nederland en typeert de Nederlandse volksaard het beste? Om de keuze overzichtelijk te maken gaan we eerst een longlist samenstellen van ongeveer 25 vogels. Van 28 juni tot 16 augustus kun je je stem daarop uitbrengen. Daarna wordt op 1 september de shortlist bekendgemaakt en mag je opnieuw je stem uitbrengen. In een speciale live-uitzending in november wordt dan de Nationale Vogel bekendgemaakt!
Gisteren is in Groot-Brittannië de roodborst verkozen tot de Britse Nationale Vogel. De vogel kreeg driekwart van de uitgebrachte stemmen, ruim 75 duizend.  Klik hier voor de resultaten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.