Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verhoeven krijgt toestemming voor explosies

  •  
23-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_139063.jpg
Regisseur Paul Verhoeven heeft toestemming gekregen om in natuurgebied De Wieden in de kop van Overijssel onderwaterexplosies uit te voeren voor zijn film Zwartboek. Eerder werd het Verhoeven verboden een boerderij in Noord-Brabant op te blazen.
In de omgeving van Giethoorn is eerder een proefexplosie uitgevoerd. ,,Daaruit bleek dat er vrijwel geen overlast voor de omgeving te verwachten valt'', aldus een woordvoerder van de gemeente Steenwijkerland donderdag. Het gaat om enkele explosies in het meer de Beulakerwijde bij Giethoorn. De gemeente heeft de aanvraag laten toetsen door een onafhankelijk bureau omdat in het moerasgebied de Vogel- en Habitatrichtlijn geldt. Nu blijkt dat voor de natuur niets te vrezen valt, heeft de gemeente verklaard geen bezwaar te hebben. De opnamen worden op 26 en 27 september gemaakt.
De provincie Noord-Brabant trok eerder deze maand de vergunning in om in de Biesbosch een boerderij op te blazen. De vergunning was ingetrokken omdat Verhoeven andere dingen wilde doen dan waarvoor toestemming was verleend, aldus de provincie. Zwartboek speelt zich af in het begin van 1945 vlak voor de bevrijding.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.