Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vergeten dieren op handpalm BN'ers

  •  
05-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_116947.jpg
Zondag kreeg menig huisdier wat extra's op dierendag. Maandag zijn de 'vergeten dieren' aan de beurt, vindt de Dierenbescherming. Voor hen heeft de Dierenbescherming 5 oktober voor de tweede maal uitgeroepen tot 'vergeten dierendag'.
Met een spotje op televisie en internet brengt de dierenorganisatie de dieren onder de aandacht van het publiek. Dit kunnen dieren zijn die worden ingezet voor proeven, of dieren die worden verwaarloosd, mishandeld, doorgefokt, gedumpt, of verhandeld.
De Dierenbescherming vraagt steunbetuigers om deze dieren niet te vergeten. Dat kunnen zij aangeven door een dier in hun handpalm te tekenen. Bekende Nederlanders als Ruud de Wild, Nicolette Kluiver, Georgina Verbaan en Egbert Jan Weber doen dit ook. Zij delen op de Dam in Amsterdam bovendien 'dierenhandtekeningen' uit.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.