Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verdien geld met energiebesparing

  •  
23-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
slimwoner_01.jpg
Een kwart van de Nederlanders heeft geen idee hoeveel men kan verdienen met energiebesparing. Slechts 1% schat de besparing op meer dan 300 euro per jaar, blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu. In werkelijkheid kan wel 75% van de huishoudens meer dan €300 besparen. 30% kan zelfs meer dan 1.000 euro besparen
Natuur & Milieu maakte deze cijfers vanmorgen bekend in het radioprogramma Vroege Vogels, als aftrap voor de energiebesparingscampagne Slimwoner. Onderzoeksbureau Panelwizard voerde het onderzoek uit in opdracht van Natuur & Milieu.
Nederland massaal aan de energiebesparing
90% van de Nederlanders neemt al maatregelen voor energiebesparing, toont het onderzoek aan. Afgelopen jaren heeft bijna driekwart van de mensen gloeilampen vervangen door spaar- en LED-lampen; 62% heeft dubbel glas; de helft van de mensen heeft energiezuinige apparaten gekocht. ‘Deze energiebewuste mensen zijn al Slimwoner,’ zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. ‘Ze leven al energiebewust en met rendabele investeringen kunnen zij nog honderden euro’s per jaar meer besparen en hun huis comfortabeler maken. Daar gaan wij hen mee helpen.’ Daarbij is er zeker in woningisolatie nog veel te winnen: Nederlanders hebben vaak kleinere stappen gezet en komen nog niet toe aan de grote winstpakkers: isolatie van spouwmuren, vloer en dak.
Slimwoner
Zorgeloze oplossingen voor comfortabel wonen. Dat is in het kort de campagne Slimwoner die vandaag start en minimaal twee jaar duurt. Om de paar maanden kunnen mensen inschrijven op een aantrekkelijk aanbod voor verdere energiebesparing. Dat kan het isoleren van de woning zijn, een zuinig elektrisch apparaat aanschaffen of voordelig kiezen voor LED-verlichting.
Natuur & Milieu maakt met bedrijven scherpe afspraken over prijs en kwaliteit, inclusief het uit handen nemen van allerlei regelwerk.  Van der Gaag: ‘Door onze campagne hoeven mensen niet meer zelf offertes op te vragen, kwaliteit te checken, de leverancier te controleren of te onderhandelen over de prijs.’ 
SER-Energieakoord
Energiebesparing is de makkelijkste en goedkoopste methode voor een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. De jaarlijkse isolatie van 300.000 woningen, zoals afgesproken in het SER Energieakkoord, kan de CO2 uitstoot halveren (bron: PBL).  Het Energieakkoord stelt dat het, voor een succesvolle en blijvende energiebesparing, nodig is energiegebruikers te informeren, te motiveren en te zorgen voor een passend aanbod. Natuur & Milieu is de eerste ondertekenaar van het SER-Energieakkoord die een concrete campagne voor energiebesparing gaat voeren.
Spouwmuurisolatie
Juist omdat veel mensen aanhikken tegen het regelwerk rondom isolatie is de eerste actie voor Slimwoners het isoleren van de spouwmuren van je huis. De isolatie-actie start op 3 maart. Die dag worden de precieze prijzen, terugverdientijd en voorwaarden bekendgemaakt via Slimwoner.nl
Op deze site kunnen alle vroege vogels zich vanaf vandaag al vrijblijvend inschrijven. Onder alle voorinschrijvers verloot Natuur & Milieu een spouwmuurisolatie.
Op deze site is ook het e-book (link) Slimwoner in 22 stappen met informatie en tips voor energiebesparing gratis te downloaden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.