Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verburg wil verbod op ontvinnen van haaien

  •  
24-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blauwe_haai.jpg
Minister Gerda Verburg (Visserij) wil dat de Europese Unie eens nadenkt over een verbod op het ontvinnen van haaien. Dat kan wellicht de vangst van haaien in Europese wateren tegengaan.
De minister heeft dat donderdag gezegd bij EU-beraad. Een flink aantal van haar collega's uit andere landen deelde haar mening. Een studie moet uitwijzen of een verbod veel effect heeft.
Met name in Zuid-Europa vangen vissers nog altijd diepzeehaaien. De vinnen zijn een kostbare lekkernij. Vooral in Azië betalen consumenten daar veel geld voor. Inmiddels zijn een derde van de haaiensoorten in Europese wateren sterk bedreigd. De haaien planten zich erg langzaam voort, zodat een herstel lang duurt.
De Europese Unie heeft al besloten dat vissers in 2010 geen haaien meer legaal mogen vangen. Ook andere maatregelen zijn op komst.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.