Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verburg wil geen golfterrein in Groene Hart

  •  
02-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
golf.jpg
Minister Gerda Verburg (Natuur) is tegen de aanleg van een golfbaan in het Groene Hart. Ze vindt dat de vergevorderde plannen voor de golfvoorziening in de Bovenkerkerpolder, nationaal landschap, aantasten.
Dat stelde zij donderdag in een antwoord op Kamervragen van Wijnand Duyvendak (GroenLinks) en Roos Vermeij (PvdA). Verburg gaf eerder al aan dat zij niet wil dat er gebouwd gaat worden in het groene deel van het Groene Hart, hoewel er volgens de regels ruimte is in natuurgebieden voor ontwikkelingen zoals golfbanen of woningbouw.
De minister heeft de provincie Noord-Holland op haar verantwoordelijkheden gewezen. Afhankelijk van de reactie van de provincie zal zij zich samen met minister Jacqueline Cramer (VROM) beraden op eventuele verdere stappen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.