Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verburg wil dierenbevrijders hard aanpakken

  •  
09-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gerda_verburg_01.jpg
Minister Gerda Verburg (LNV) neemt de bedreigingen en intimidaties van het Animal Liberation Front (ALF) hoog op. Zij noemde die donderdag in haar nieuwjaarstoespraak ,,onacceptabel''. De CDA-bewindsvrouw wil deze praktijken hard aanpakken. Ze kondigde aan dat ze dit binnen het kabinet gaat bespreken.
Rond de jaarwisseling werd Nederland al opgeschrikt door geweld, dat wordt toegeschreven aan zogeheten dierenbevrijders. Woensdag stuurde de onderneming Duke Faunabeheer, die door de overheid wordt ingeschakeld om vogels af te schieten die overlast veroorzaken, een brandbrief naar het ministerie van Binnenlandse Zaken over aanhoudende vernielingen en bedreigingen.
Verburg wil het probleem vrijdag bespreken met de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.