Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verburg trekt haar plan voor de weidevogel

  •  
23-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grutto_24.jpg
Het ministerie van LNV trekt 300.000 euro uit voor de weidevogels. Demissionair minister Gerda Verburg maakte maandag bekend dat ze een overzicht wil van gebieden in Nederland, waar de in aantal teruglopende weidevogels de beste kansen hebben zich te handhaven.
Verburg kwam met haar plan in nationaal park Arkemheen-Eemland bij Nijkerk. Ze was daar voor de première van de film Een toekomst voor weidevogels? waarin voormalig schaatskampioen Ard Schenk het leven van de weidevogels en de waarde van het weidevogellandschap belicht.
De bewindsvrouw vindt het van belang dat boeren, bestuurders, natuurorganisaties en particulieren de krachten verenigen voor de weidevogels en het Nederlandse landschap en net zo gaan samenwerken als bijvoorbeeld organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij de afspraken over mosselvangst in de Waddenzee. In de Arkemheenpolder werkt inmiddels een groot deel van de boeren mee aan het weidevogelbeheer.
Verburg stelt: ,,Het aantal soorten neemt af. Dat is niet alleen jammer omdat daardoor een uniek agrarisch cultuurlandschap verarmt, maar ook zorgelijk omdat plant- en diersoorten niet zonder elkaar kunnen. Ze hebben elkaar nodig. De wei de weidevogel, de zee de garnaal.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.