Vroege Vogels

Verburg staat afschieten wilde zwijnen Veluwe toe

  •  
10-10-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wild_zwijn_zwijnen_07.jpg
De provincie Gelderland kan de Faunabeheereenheid Veluwe ontheffing verlenen voor het afschieten van wilde zwijnen. Minister Gerda Verburg (Landbouw) maakte woensdag bekend dat zij het advies van het Faunafonds volgt.
Het Faunafonds stelt dat het aantal wilde zwijnen op de Veluwe dermate groot is dat het niet lukt om hun aantal binnen de perken te houden met alleen de zogenaamde lokmethode. Hierbij worden de dieren gelokt met voer en schieten jagers ze vervolgens af. Deze zomer zijn zo al 2350 dieren gedood, maar nu er volop eten in het bos is laten de zwijnen zich niet meer lokken met extra voer. De zogeheten een-op-een-methode, waarbij op 40 hectare grond een jager en een drijver zijn toegestaan, mag daarom in dit geval, aldus het Faunafonds. Gelderland kan de ontheffing op zijn vroegst over twee weken afgeven, nadat het besluit van Verburg is gepubliceerd in de Staatscourant.
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.