Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verburg: 2 miljoen voor garnalenvissers

  •  
02-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vissen.jpg
Minister Gerda Verburg (Landbouw) is bereid 2 miljoen euro uit te trekken om de garnalenvisserij samen met de sector duurzaam te maken. Ze kondigde dat zaterdag aan op de Waddentoogdag in Delfzijl, nadat ze met garnalenvissers had gesproken.
Ze wil met hen en de natuurorganisaties een gezamenlijke agenda opzetten voor een economisch en ecologisch duurzame garnalenvisserij. Vorig jaar maakte Verburg daarover al afspraken met de mosselvissers en natuurbeschermers. Bij duurzamere visserij gaat het bijvoorbeeld om verbeterde vangsttechnieken, die de bodem meer ontzien en zorgen voor minder ongewenste bijvangst.
,,Met duurzame visserij kunnen we de Waddennatuur echt de ruimte geven voor herstel'', stelde Verburg. Dat is volgens haar ook de kern van het overkoepelend natuurherstelprogramma voor het zogeheten natte wad, dat naar verwachting in oktober klaar is.
 
Bron: ANP 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.