Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verborgen parels in Nederland

  •  
31-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Het is fantastisch dat we met ons programma elke week twee dagen in een natuurgebied verblijven en dit gebied dan binnenstebuiten kunnen keren. We komen op plekken waar we nooit eerder zijn geweest, en die blijken zo bijzonder mooi te zijn. Maar we komen ook wel eens op bekend terrein, dat we op een andere, nieuwe manier leren kennen. En dan blijken er ook hier nog veel verborgen parels verstopt te zijn.

De Zeezuiper

In de Brabantse Wal ontdekken we de Zeezuiper. Deze naam heeft dit moeras te danken aan zijn verleden, toen er veen werd weggegraven en er een grote plas achterbleef. Deze watervlakte kon zoveel water opnemen dat men ook wel zei dat het kon’ zuipen als de zee’.
Dit moeras is een bijzonder landschap geworden dat een thuis is voor grauwe ganzen, aalscholvers en een bijzonder landschap.

Broedende kiekendieven

We zijn ook naar Ameland geweest, op zich bekend terrein, maar wel heel verrassend en zeer bijzonder om mee te gaan bij het ringen van de kiekendieven die daar broeden. Om dan en passant ook nog getrakteerd te worden op een buizerd met haar takkelingen.

Meer over:

parels, terugblik, 2019
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.