Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verbod op proefdieren wankelt

  •  
24-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
800px-Wistar_rat.jpg
Vanaf maart 2013 zal er een EU-verbod moeten komen op alle cosmetica die op dieren getest zijn. Dierenbeschermers van Vier Voeters zijn echter bang dat er weer uitzonderingen op de regel gemaakt zullen worden.
Verbod uitgesteld
In maart 2009 zorgde de Cosmetica Richtlijn voor een EU-verbod op dierproeven voor cosmetische doeleinden. Uitzonderingen werden gemaakt voor drie typen dierproeven waar nog geen alternatieven voor bestonden. Voor deze typen werd het verbod uitgesteld tot maart 2013. Nu overweegt de EU om een uitzondering in te voeren. Bedriven zullen de mogelijkheid krijgen om cosmetica buiten de EU op dieren te testen en vervolgens te importeren voor de verkoop.
Niet aanvaardbaar
Vier Voeters vindt alles behalve een volledig verbod zoals afgesproken moreel onaanvaardbaar aangezien er al voldoende veilige en effectieve cosmetische ingrediënten beschikbaar zijn. Bovendien zouden de uitzonderingen ertoe kunnen leiden dat er niet meer aan alternatieve methodes wordt gewerkt.
 
Volgens Vier Voeters is er groten publieke steun voor een volledig verbod op cosmetica waarvoor dierproeven gedaan zijn. Wie het initiatief wil steunen kan hier de petitie tekenen.
Bron: Vier Voeters
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.