Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verbod feestvuurwerk Koninginnedag

  •  
03-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk_09.jpg
De Bestuursrechter van de Rechtbank in Amsterdam heeft het traditionele Koninginnedag vuurwerk in de gemeente Weesp verboden.  Op grond van de Flora- en Faunawet is verstoring van vogels in het broedseizoen niet toegestaan. Die uitspraak kan dit jaar al grote grote gevolgen hebben voor vuurwerk op Kroningsdag en Bevrijdingsdag in heel Nederland.
“Voor vuurwerk buiten de jaarwisselingstijd en ín het broedseizoen is de Flora- en Faunawet heel duidelijk over. Dat is zo’n verstorende activiteit dat je dat niet mag doen,” zei Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren in het radioprogramma Vroege Vogels. Zij zal maandag het vuurwerk in de broedtijd onder de aandacht brengen van  staatssecretaris Sharon Dijksman. Met het verzoek om een landelijk verbod in te stellen of anders er bij gemeenten op aan te dringen geen vuurwerk af te (laten) steken in het broedseizoen. Ouwehand: “Het lijkt me dat de overheid zich aan haar eigen regels moet houden.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.