Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Verbod bijengif zonder zuiveringsinstallatie

6 jul 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
honingbij_11.jpg
Telers mogen het bestrijdingsmiddel imidacloprid voortaan niet meer gebruiken, tenzij ze een gecertificeerde zuiveringsinstallatie hebben. Met die maatregel moet de hoeveelheid van het schadelijke gewasbeschermingsmiddel dat in het oppervlaktewater terechtkomt worden teruggedrongen, meldt het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) woensdag.
De concentraties imidacloprid zijn al jaren te hoog in het oppervlaktewater. Dat kan de organismen in het water aantasten en daarmee de hele voedselketen in en om het water verstoren.
,,Al jarenlang komt er te veel van de insecticide imidacloprid in de natuur terecht, ingrijpen is dan ook noodzakelijk. Het verbod van het Ctgb is daarom een begrijpelijke stap die ik respecteer'', zegt staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) in een reactie op het besluit.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar