Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verbied het doden van eendagskuikens

  •  
16-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
Naamloos-1

© Pixabay

De Tweede Kamer heeft vanmiddag twee moties aangenomen van SP-kamerlid Sandra Beckerman, Partij voor de Dieren-lid Leonie Vestering en CDA-er Derk Boswijk. De partijen roepen minister Schouten van landbouw op het doden van eendagshaantjes te verbieden. In Duitsland en Frankrijk is het vergassen of versnipperen van ‘nutteloze’ haantjes van een dag oud al verboden. Bovendien zijn er ook in ons land inmiddels alternatieven, zeggen de indieners van de motie. De kuikens kunnen na tien dagen bebroeden al in het ei ‘gesekst’ worden, of anders zouden er rassen gebruikt moeten worden waarvan de haantjes gewoon vetgemest kunnen worden, zodat ze niet zonder doel gedood hoeven worden.

“Het is nu afwachten wat minister Schouten gaat doen om deze moties uit te voeren”, zegt de initiatiefnemer, Sandra Beckerman. “Om druk op de ketel te houden, hebben we een petitie online gezet, om nog meer steun te verzamelen voor een verbod op het doden van deze dieren.”

Meer over:

eendagshaantjes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.