Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Verbied de koeienbel

  •  
24-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cows-1247434.jpg
De bond van dierenactivisten in de Duitse deelstaat Beieren wil dat koeienbellen worden afgeschaft. Volgens de activisten lijden de dieren onder het gewicht of de toon van de 'klokken'. “Dat we enkel uit traditie zoiets eisen van een dier is ronduit verwerpelijk”, zegt de voorzitter van de vereniging, Nicole Brühl. De koeien zouden in plaats van een koebel moeten worden uitgerust met een gps-band. Die is lichter en ook op die manier kun je het dier traceren.
De minister van Landbouw in Beieren, Helmut Brunner, ziet niets in een verbod. Volgens hem is de bel geen beletsel voor koeien. In de toekomst kunnen koeien wellicht worden uitgerust met sensoren, maar daarvoor is het nog veel te vroeg, zegt Brunner. ,,Technisch is het nog niet mogelijk, het is nu in de testfase."
Ook het bureau voor toerisme in de Zuid-Duitse streek Allgäu wil er niets van weten. ,,Veel wandelaars zouden iets missen", aldus een woordvoerster.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.