Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Venlo krijgt windmolenpark

24 aug 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Windmolens

© bron: pixabay

Het ziet ernaar uit dat Venlo definitief een windmolenpark krijgt. Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg hebben het plan voor de negen windmolens, samen goed voor 30 megawatt, ter goedkeuring voorgelegd aan Provinciale Staten, laten zij vrijdag weten.
Het plan leidde enkele maanden geleden tot een scheuring binnen de Statenfractie van de SP en het aftreden van SP-gedeputeerde Daan Prevoo. Deze werd opgevolgd door Bob Ruers, een fel tegenstander van het windmolenpark, maar Ruers' verzet lijkt gebroken: GS laten vrijdag weten het plan voor het windmolenpark unaniem te hebben vastgesteld.
Afgelopen zaterdag nog liet Ruers in Venlo weten met een erfenis te zijn opgezadeld, waar hij niet onderuit komt.
De gemeenteraad van Venlo is tegen het plan, onder meer omdat het leidt tot gezondheidsproblemen voor omwonenden. De provincie zet het plan desondanks door, om te kunnen voldoen aan de taakstelling door het Rijk om per 2020 minimaal 95,5 megawatt windenergie te realiseren.
“Het Klimaatakkoord van Parijs en de recente beslissing tot het stopzetten van de aardgaswinning in Groningen vragen om een drastische reductie van het gebruik van fossiele energie op korte termijn. De Provincie Limburg vindt het daarom belangrijk dat het Windpark Greenport Venlo wordt gerealiseerd, als onderdeel van een brede Limburgse duurzame energie-mix”, aldus gedeputeerde Hans Teunissen, die samen met Ruers over windmolens gaat.
Venlo lag dwars, waardoor de bouw van de windturbines op losse schroeven kwam te staan. “Dat wil het provinciebestuur niet laten gebeuren. Limburg wil immers aan de afgesproken taakstelling die provincies met het Rijk hebben gemaakt, kunnen voldoen”, aldus Teunissen.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

IngeborgB1948
IngeborgB194827 aug 2018 - 13:45

delen op Facebook doe ik maar niet, er zijn zoveel mensen in Nederland tegen windmolens, helaas ...