Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vegetarische workshops in de Librije

  •  
30-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keuken.jpg
De meeste koks kunnen prima uit de voeten met groenten, maar bereiden het niet voor en worden daarom op het moment suprême verrast door een gast die vraagt naar een vegetarisch gerecht. En dat terwijl het goed mogelijk is om creatieve en aantrekkelijke vlees- en visloze gerechten voor te bereiden. Daarom kunnen professionele koks zich inschrijven voor een workshop vegetarisch koken: Variatie op de Kaart. "Tijdens de workshops gaat het vooral om inspiratie en eye-openers. We gaan chefs beslist niet leren koken, want dat kunnen ze heel goed. In 2010 hebben we al een workshop gegeven met dit uitgangspunt en de deelnemers waren zeer enthousiast," aldus Joris Heijnen, één van de initiatiefnemers.
Vegetarisch op het menu
Volgens Heijnen is de tijd aangebroken om vegetarische gerechten definitief op de menukaart te zetten: "In Nederland zijn er zo'n 4 miljoen mensen die minimaal een dag in de week vegetarisch eten en dit aantal blijft groeien. Uitzonderingen daargelaten vinden veel chefs het echter lastig om goede en gevarieerde gerechten op de kaart te zetten zonder vlees of vis. Variatie op de Kaart ondersteunt hen hierbij."
De Librije
Heijnen vond Jonnie Boer van sterrenrestaurant de Librije direct bereid om mee te werken aan het promoten van vegetarische gerechten. "Ik heb koken met groenten altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken die er is", aldus de driesterrenchef.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.