Vegetarische Restaurantweek ook voor vleeseters
• 31-07-2011
• leestijd 1 minuten
In Nederland vindt begin oktober de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld plaats. Dat werd vandaag bekend gemaakt in Vroege Vogels. Bij de deelnemende restaurants kan iedereen proeven hoe lekker en gevarieerd de vegetarische keuken kan zijn.
De Vegetarische Restaurantweek
is een initiatief van
de Nederlandse Vegetariërsbond
en Vroege Vogels in samenwerking met
Variatie op de Kaart
en is van 3 tot en met 9 oktober.
Topkok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant de Librije steunt de Vegetarische Restaurantweek.
'Vegetarisch koken is een feest, koks van mij staan gewoon te juichen als er vegetarische gasten binnen komen'
, aldus Boer in Vroege Vogels.
Bijna 4 miljoen Nederlanders eten één of meerdere dagen per week vegetarisch. Deze groep wordt steeds groter. Toch laat het aanbod en de variatie van groentegerechten in veel restaurants nog te wensen over. Wie kent niet de treurige eenzame geitenkaassalade op het menu. Daar moet verandering in komen.
De meeste deelnemende restaurants zijn niet exclusief vegetarisch. Dus ook de verstokte vleeseter wordt verleid om kennis te maken met de vegetarische keuken. Daarom geldt het volgende aanbod:
'Wie een vegetarisch driegangenmenu bestelt krijgt het vegetarische voorgerecht gratis. Ook de tafelgenoot krijgt een gratis vegetarisch voorgerecht'
Meer dan honderd restaurants hebben zich inmiddels aangemeld voor de Vegetarische Restaurantweek. De week wordt georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond en het radioprogramma Vroege Vogels in samenwerking met Variatie op de Kaart en Dinnersite.