Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vegetarische Restaurantweek

  •  
20-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bijna 4 miljoen mensen in Nederland eten één of meer dagen per week vegetarisch. Deze groep wordt steeds groter. Maar in veel restaurants is het aanbod en de variatie aan groentegerechten nog onvoldoende en niet altijd even inspirerend. Daarom organiseren Vroege Vogels en de Vegetariërsbond in oktober de Vegetarische Restaurantweek .
Zoveel mogelijk restaurants hebben die week zeker twee volwaardige vegetarische gerechten op de kaart staan. En wie bij één van de aangesloten restaurants gaat eten, krijgt een leuk voordeeltje.
Voor chef-kok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle zijn vegetarische gerechten een vanzelfsprekendheid. Niet voor niets werd De Librije vorig jaar uitgeroepen tot vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant. Veel restaurants zouden dat voorbeeld moeten volgen, vindt hij. Boer: 'Ik heb het koken met groente altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken, de mooiste keuken'.
Kijk voor meer informatie op de website van de Vegetarische Restaurantweek .
Vrijkaarten
In de aanloop naar 'de Week' organiseert de Nederlandse Vegetariërsbond woensdagavond 3 augustus op de Neude in Utrecht een recordpoging voor de ‘langste vegetarische tafel’. Er is plek voor 200 mensen, die een klein, maar lekker gerecht voorgeschoteld krijgen. Wij mogen vijf vrijkaarten weggeven.
Dus loopt het water al in uw mond en wilt u vorkje mee prikken, stuur een email naar vroegevogels@vara.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.