Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vegetarisch vleesontbijt

  •  
01-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Groenteburgers, Quorn en Valess worden gezien als een volwaardig alternatief voor vlees. Ze bevatten net zoveel eiwitten, toch wordt de smaak vaak betwist. Het Wageningse bedrijf Ojah zegt er voor het eerst in te zijn geslaagd om nepvlees te maken met ook de structuur en de smaak van vlees. Biologische topkok Eric van Veluwen test het vegavlees in Vroege Vogels.
De Wageningse onderzoekers ontwikkelden ‘Beeter’, honderd procent plantaardig, want gemaakt van soja, maar met lange vezels, zoals het spierweefsel van vlees. Het kunstvlees kan lijken op kip, maar ook op een hamlap of biefstuk.
In Nederland werd vorig jaar voor 62 miljoen euro aan vleesvervangers gekocht, minder dan 2 procent van het bedrag dat werd uitgeven aan vlees: 3,75 miljard. Het gebruik van vleesvervangers neemt wel toe. Sinds 2001 is de omzet verdubbeld.
Vleesvervanger Beeter is vanaf 4 oktober te koop bij de Vegetarische Slager in Den Haag en via internet.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor