Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veganisten woest over vet in Brits bankbiljet

  •  
29-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
money-for-nothing-2-1561304-1278x956

© FreeImages.com/Sam Savine

Duizenden Britse dierenvrienden zijn woedend over het nieuwe briefje van vijf pond. In het plastic waar het bankbiljet van is gemaakt zit een kleine hoeveelheid talg, bevestigde de Bank of England na vragen van consumenten. ,,Dit is onacceptabel voor miljoenen veganisten en vegetariërs in het Verenigd Koninkrijk'', vinden de opstellers en ondertekenaars van een petitie.
Binnen 24 uur ondertekenden 13.000 mensen de oproep aan de centrale bank om te stoppen met het gebruik van het dierlijke vet, dat soms ook in zeep zit. Vroeger werden er standaard kaarsen van gemaakt. In het geval van de bankbiljetten zit een spoor van talg in de gebruikte plasticsoort.
Het nieuwe briefje van 5 deed in september zijn intrede. Het is kleiner en veel sterker dan zijn voorgangers. Ook is het moeilijker te vervalsen dan traditionele bankbiljetten.
Bron: ANP

Meer over:

vet, talg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.