NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Veganist en hip

21 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Vega_diner.jpg
Voor een flinke groep Nederlanders is het nieuwe jaar plantaardig begonnen. Ze doen mee aan de ' 50 days of green happiness '. Een dieet, waarbij je vlees en zuivel mijdt, en dat volgens de initiatiefnemers Merel von Carlsburg en Tessa Moorman zorgt voor een gezonder lichaam en meer energie. De twee dietisten brachten onlangs een boek uit met louter plantaardige recepten. 
Het lijkt alsof het veganisme zo langzamerhand van zijn geitenwollensokkenimago af komt. Het ene na het andere plantaardig kookboek verschijnt, in restaurants is er meer aandacht voor dan vroeger en het is hip. Ook de doelgroep lijkt te zijn veranderd. Speelde voorheen vooral dierenwelzijn en het milieu een rol, een nieuwe groep is veganist voor zijn gezondheid.
In Vroege Vogels een gesprek met Merel von Carlsburg en Tessa Moorman. 
Beluister ook de reportage: Vega volgens de voedingsdeskundige
Ben jij ook een veganist? Of een vega- of flexitariër?  Laat het ons weten en vul de poll in!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.