Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veertig jaar vogelen in de Biesbosch

  •  
29-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
512 keer bekeken
  •  
visarend
Al veertig jaar inventariseert bioloog Frank Saris de broedvogels in de Biesbosch. Hij zag in die tijd veel nieuwe soorten komen. "Als je op zoek bent naar een optimistisch geluid is de Biesbosch een fijne plek voor een vogelaar."

Onverwacht

"De Biesbosch kenmerkt zich door de schaal en door het onverwachte", zegt Saris. "We voorspelden regelmatig dat de ene of de andere soort het volgend jaar vast wel zou komen. Dan waren we en klein beetje teleurgesteld als dat niet gebeurde, maar tegelijk enorm verrast door de andere soorten die wél kwamen. De zeearend was zo'n geweldige soort. En sinds en paar jaar ook de visarenden. Geweldig!"  
"Die Biesbosch kenmerkt zich door de schaal en het onverwachte"
Frank Saris, bioloog en 'Biesboschbroedvogelonderzoeker'
Frank SarisIMG_3933

Frank Saris, bioloog en 'Bieschbroedvogelonderzoeker'

© Rob Buiter

Bastaard- en slangenarend?

Als Saris de lijn van de afgelopen veertig jaar door zou moeten trekken, dan verwacht hij nog wel meer spektakel. "Waarom zouden de bastaardarend of de slangenarend hier niet kunnen gaan broeden? Zeker als de schaal van het gebied nog verder wordt vergroot, tot aan het Haringvliet aan toe, kan hier nog heel veel moois komen."
Het boek 'De Biesbosch. Na zes eeuwen, land van het (weer) levende water' van Frank Saris e.a. is uitgegeven bij Picture Publishers. 

Meer over:

biesbosch, vogelen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.