Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veel meer klachten dierenmishandeling België

  •  
28-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kittens_07.jpg
Het aantal klachten over dierenmishandeling in België is de afgelopen vijf jaar bijna verdrievoudigd. Het aantal dieren dat wegens verwaarlozing in beslag moest worden genomen, lag in 2010 zelfs zeventien keer hoger dan in 2005. Belgische media hebben dat zaterdag bericht.
In 2005 werden er bij de autoriteiten 612 gevallen gemeld van inbreuk op de wet op het dierenwelzijn. Vorig jaar waren dat er 1518. Het aantal in beslag genomen dieren steeg in die periode van 143 naar 2495.
Volgens Eric Van Tilburgh van de Belgische overheidsdienst die verantwoordelijk is voor het dierenwelzijn, is er niet altijd sprake van moedwillige mishandeling. Hij ziet de economische crisis als een van de oorzaken. Boeren verwaarlozen hun vee soms door financiële of sociale problemen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.