Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Veel watervogels op Ouderkerkerplas

16 nov 2016
  •  
leestijd 1 minuut
smienten
De Ouderkerkerplas aan de rand van Amsterdam ligt momenteel vol met watervogels die hier komen overwinteren. Het water ligt ingeklemd tussen de stad en de A9 en de A2 en lijkt dus niet zo’n geschikte plek. Maar de plas heeft een belangrijk voordeel: omdat de plas maar liefst 40 meter diep is en het water een beetje zout, vriest het hier maar zelden dicht.
’s Ochtend komen grote groepen smienten aan die terugkomen van hun nachtelijk foerageren op de weilanden. Overdag rusten ze uit op het midden van de plas. Langs de oevers, waar het ondieper is, zoeken wintertalingen en slobeenden naar voedsel. Ook vind je op de plas aalscholvers, kuifeenden, krakeenden, grote goepen grauwe ganzen en een enkele dodaars.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.