Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veel vroege vlinders door warm weekeinde

  •  
10-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dagpauwoog_11.jpg
Niet alleen mensen kwamen dit weekeinde massaal naar buiten, ook vlinders grepen hun kans: er zijn nog nooit zo vroeg in het voorjaar zoveel vlinders doorgegeven aan de Vlinderstichting. Op Natuurbericht.nl meldt de stichting dat vooral de kleine vos en de citroenvlinder ,,heel erg veel'' zijn gezien.
De kleine vos en de citroenvlinder zijn soorten die als vlinder hebben overwinterd en die door het mooie weer uit hun winterplekken zijn gelokt, aldus de Vlinderstichting. Maar er zijn ook soorten gezien die nu uit hun pop 'geboren' zijn, zoals het groot en klein koolwitje, het klein geaderd witje, het boomblauwtje en het bont zandoogje . Toch had meer dan 99% van de waarnemingen betrekking op de vlinderoverwinteraars.
Volgens de Vlinderstichting zijn de meeste vlinders nu nog te zien in stad en dorp, omdat daar momenteel de meeste bloeiende planten staan. Ook op de winterheide zijn erg veel vlinders gezien. Deze bloeit op dit moment en op sommige flinke pollen werden wel 5 kleine vossen aangetroffen.
Bron: ANP/Vlinderstichting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.