Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veel vraag naar subsidie duurzame energie

  •  
07-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
duurzaam.jpg
De belangstelling voor de 1,5 miljard euro subsidie voor duurzame energie is groot. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) meldde woensdag dat er bijna 600 aanvragen kunnen worden gehonoreerd.
De nieuwe regeling werd vrijdag opengesteld en in een paar dagen zijn er zoveel aanvragen ingediend dat de gehele pot met subsidiegeld al zou kunnen worden toegewezen. De zo opgewekte duurzame energie en gas zouden voldoende zijn voor 120.000 huishoudens. Agentschap.nl controleert de komende tijd alle aanvragen.
Minister Maxime Verhagen (Energie) heeft de nieuwe stimuleringsregeling duurzame energie (SDE+) aangepast. De subsidie overbrugt het verschil tussen de geldende energieprijzen en de garantieprijs voor duurzame energie. Volgens Verhagen wordt met deze regeling ,,per euro belastinggeld meer groene energie opgewekt''. De duurzame energie maakt Nederland minder afhankelijk van olie, kolen en gas.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.