Vroege Vogels

Veel verwaarloosde dieren in beslaggenomen

  •  
17-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_123172.jpg
Bij twee acties in Brabant en Zeeland zijn woensdag bij elkaar 180 verwaarloosde dieren in beslaggenomen. Diverse opsporingsorganisaties hebben dat laten weten.
De grootste actie was in Eersel waar de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) samen met de Algemene Inspectiedienst (AID) en de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) 140 ernstig verwaarloosde schapen in beslag nam. De dieren hadden allemaal schurft. Verder liepen er diverse rond met rotkreupel en hadden de beesten zweren rond hun bek en ogen.
Volgens de LID was er in het betreffende weiland geen water voor de dieren. Behalve de schapen werden twee honden en een vermagerde pony met schurft meegenomen en vonden de inspecteurs drie doodgevroren lammeren. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.
Bij een veehouder in Oost-Zeeuws-Vlaanderen werden 37 runderen in beslag genomen door de AID van het ministerie van LNV. De dieren werden verwaarloosd en bivakkeerden in stallen zonder beschutting tegen regen, wind en kou.
De runderen stonden bovendien in een natte laag mest en er was geen droge ligplaats. Ook was er niet altijd drinkwater aanwezig en kregen de runderen eten in ernstig vervuilde voederbakken. De veehouder was vorige maand al gewaarschuwd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.