Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Veel regen en… de droogte neemt nu echt af

6 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
storm regen onweer

© Fotograaf: creatief

De extreme droogte waar Nederland deze zomer mee te maken heeft gehad, neemt nu echt af. Dat staat in de droogtemonitor die Rijkswaterstaat donderdag heeft opgesteld.

Hoosbuien

In het zuiden, midden en oosten van het land is het watertekort nog wel erg groot. De hoosbuien die eerder deze week in het westen van het land vielen zijn aan de hoge zandgronden grotendeels voorbijgegaan. De zandgronden waren al de droogste gebieden van het land.

Lage grondwaterstand

De regenbuien hebben nog niet geholpen tegen de zeer lage grondwaterstand. Ook hadden ze geen effect op de afvoer van de grote rivieren. Die blijft de komende weken erg laag, zodat de scheepvaart nog veel hinder ondervindt.

Sproeiverboden opheffen

Sproeiverboden worden langzamerhand overal opgeheven. Op de zeer droge Veluwe blijft het voorlopig nog verboden om water uit de beken te gebruiken. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de kwaliteit van het zwemwater op veel plekken nog slecht is ondanks de dalende watertemperatuur.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.