Vroege Vogels

Veel plastic uit grachten Amsterdam gevist

  •  
28-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Koningsvissen_PW.jpg
Zondag organiseerden Plastic Whale en museum Het Grachtenhuis samen de eerste editie van het evenement Koningsvissen. Ruim 50 Amsterdammers op 8 boten visten het plastic afval van Koningsdag uit de grachten. Opbrengst: vijftig vuilniszakken.
Marius Smit, oprichter van Plastic Whale: “Ieder jaar liggen na dit enorme feest de grachten vol met plastic afval. Het was dus tijd voor Plastic Whale om in actie te komen.  En het is te gek om te zien dat zoveel mensen daarbij willen helpen. De eerste editie is dus gelijk geslaagd.” Plastic Whale gebruikt het plastic afval om waardevolle producten van te maken. Daarover is het Amsterdamse initiatief momenteel met diverse bedrijven in gesprek.
Gezamenlijke actie
Koningsvissen is een gezamenlijke actie van Plastic Whale en museum Het Grachtenhuis, wat vandaag het centrale punt was van het evenement. Emma van Oudheusden,  directeur museale zaken van Het Grachtenhuis: “Als onderdeel van ons GrachtenLab brengen wij innovatieve en ondernemende initiatieven in en om de grachten voor het voetlicht. Het Koningsvissen is een fantastische manier om samen met andere liefhebbers van de grachten in actie te komen. Wat ons betreft wordt het een nieuwe Amsterdamse traditie.”
Producten van Amsterdams Grachtenplastic
De missie van Plastic Whale is om het probleem van de plastic soep, plastic afval dat ’s werelds wateren vervuilt, wereldwijd aan te pakken. Zij beginnen met de Amsterdamse grachten. Dat doet Plastic Whale door waardevolle materialen en producten te maken van plastic afval. Smit: “Wij geloven dat mensen anders naar afval moeten gaan kijken; we moeten het zien als waardevolle grondstof. Daarom hebben we onlangs een prachtige designsloep gebouwd van Amsterdams Grachtenplastic. En we praten nu met diverse bedrijven over nieuwe producten, gemaakt van het afval dat we nu uit de Amsterdamse grachten vissen.”
Bron: Plastic Whale
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.