NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Veel meer vis gevangen dan gemeld

20 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
vissen_37.jpg
Wereldwijd wordt veel meer vis gevangen dan officieel wordt opgegeven. Volgens Canadese onderzoekers bedraagt de vangst op de wereld ongeveer 109 miljard kilo. Dat is flink meer dan de 77 miljard kilo die officieel is opgegeven.
Illegale visserij
Volgens de studie van de Universiteit van Brits Columbia komt het grote verschil doordat landen voornamelijk gegevens over de industriële visserij verwerken. Cijfers die moeilijker zijn te achterhalen blijven vaak buiten beschouwing. Daarbij gaat het om ambachtelijke visserij, vissen voor eigen levensonderhoud, illegale visserij en vis die wordt weggegooid.
Een professor die bij het onderzoek betrokken was, stelt dat betere cijfers kunnen helpen om te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende vis is. ,,De wereld neemt nu vis op van een gezamenlijke bankrekening zonder te weten wat er allemaal wordt opgenomen en hoe groot het tegoed nog is.'' De onderzoekers baseren zich op cijfers uit 2010 van tweehonderd landen en gebiedsdelen.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.