Vroege Vogels

Veel graspollen vanaf komende week

  •  
19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pollen.jpg
Volgens de Pollenplanner op Allergieradar.nl begint de komende dagen in de zuidelijke helft van het land de piekperiode van het graspollenseizoen. Dan komen de grassen op grote schaal in bloei en kan de pollenconcentratie net als het hooikoortsklachtenniveau flink op gaan lopen. Bijna een maand eerder dan vorig jaar.
Door de grote hoeveelheden neerslag van de afgelopen weken staat het gras er goed bij. Met de verwachte zomerse temperaturen in de komende week zullen de grassen snel in bloei komen. In het noorden duurt het nog 1,5 tot 2 weken voordat de piekperiode begint. Na zo’n 1,5 tot 2 maanden is de piekperiode weer voorbij.
Klachten doorgeven
Het LUMC en Wageningen University roepen hooikoortspatiënten op om deel te nemen aan het wetenschappelijke onderzoek van Allergieradar.nl door via de website of de Apps voor Android of iPhone liefst dagelijks hun klachtenscore door te geven. U helpt dan mee met het verbeteren van de hooikoortsverwachting en het terugdringen van de gezondheidsklachten. Registreren kan via deze pagina.
Tekst: Arnold van Vliet en Wichertje Bron, De Natuurkalender , Wageningen University  en Letty de Weger, Leids Universitair Medisch Centrum
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.