Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veel Europeanen tegen fusie Bayer met Monsanto

  •  
27-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spuiten pesticiden hormoonverstorend

© Bron: Pixabay

Veel Europeanen zijn tegen de voorgenomen overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer. EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) nam dinsdag ruim een miljoen handtekeningen in ontvangst van Europeanen die willen dat zij de fusie tegenhoudt.

Onpopulaire fusie

Uit een opiniepeiling door YouGov blijkt dat 54 procent van de Europeanen een blokkade belangrijk vindt, terwijl slechts 11 procent er potentieel in de fusie ziet. Friends of the Earth, dat met andere organisaties campagne voert tegen het ontstaan van ’s werelds grootste zaden- en gewasbeschermingsmiddelenbedrijf, wil dat EU-commisaris Vestager de "gevaarlijke en onpopulaire" fusie blokkeert.

Onderzoek

Vestager is sinds augustus bezig met een diepgravend onderzoek naar de gevolgen voor de concurrentie van de deal. Zij heeft tot 5 april de tijd om een besluit nemen. De verwachting is dat Bayer en Monsanto bedrijfsonderdelen moeten afstoten. Het Duitse bedrijf wil 56 miljard euro neertellen voor Monsanto.
Bron: ANP

Meer over:

monsanto, bayer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.