Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Veel animo voor statiegeld blik en PET-flessen

  •  
12-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blikje in natuur

© bron: pixabay

Binnen twee weken na de oprichting is het aantal organisaties dat zich heeft aangesloten bij de alliantie voor inzameling van PET-flessen en blikjes ruim verdubbeld. De Statiegeldalliantie maakt zich hard voor de invoering van statiegeld voor dit afval, dat nu nog massaal wordt weggegooid.

Groeiend aantal

Het aantal deelnemers aan de Statiegeldalliantie is sinds eind november gestegen van 21 naar 47. Nederlandse en Belgische organisaties werken in de alliantie samen om hun overheden aan te sporen om in 2018 statiegeld voor PET-flessen en blikjes in te voeren.
Door verdere invoering van het statiegeldsysteem hoopt de alliantie zwerfafval, dierenleed en opruimkosten te verminderen. Nederlandse deelnemers zijn onder meer de gemeenten Amsterdam, Utrecht, Tilburg en Leiden, Stichting De Noordzee en afvalinzamelingsbedrijf Meerlanden.
Uit Vlaanderen doet onder meer TestAankoop mee, de consumentenorganisatie van België met 350.000 leden. Ook Limburg.net heeft zich aangesloten, dat afval inzamelt in 45 gemeenten.

Motie van Plastic Soup Surfer

Het Algemeen Overleg Circulaire Economie waarin de motie van de Plastic Soup Surfer zou worden behandeld is uitgesteld tot in februari. Met de motie wil Merijn Tinga, alias de Plastic Soup Surfer, voor elkaar krijgen dat er statiegeld wordt geheven op kleine plastic flesjes.
Bron: ANP

Meer over:

blik, statiegeld, fles
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.