Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vechten voor de haaien

  •  
22-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Haai_13.jpg
Lida Pet strijdt al 20 jaar in Indonesië voor het behoud van gezonde oceanen en voor duurzame visserij. Maar de soortenrijkdom onderwater gaat met grote stappen achteruit. Zo wordt op dit moment zo’n 25% van de haaien en roggen met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit recent onderzoek van het IUCN.
Leven in de frontlinie
De strijd van Lida Pet is binnenkort op televisie te zien in een aflevering van de nieuwe 5-delige documentaireserie Leven in de frontlinie . Filmmakers Annegré Bosman en Mildred Roethof brengen wereldwijd vrouwen en mannen in beeld, die ten strijde trekken om te vechten voor hun ideaal. Sommigen met gevaar voor eigen leven, om onrechtvaardigheid, geweld, uitbuiting of onderdrukking tegen te gaan. Om te strijden voor het behoud van de natuur of gelijke rechten voor elk mens.
Leven in de frontlinie is vanaf 6 september te zien op NPO 2. Op zaterdag 27 september is de documentaire te zien over het onderwatergevecht van Lida Pet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.