Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Varkensvleesmonitor: Vomar doet het beter

26 mei 2016
  •  
leestijd 1 minuten
pigs-1560637.jpg
In alweer de vierde VarkensvleesMonitor van organisatie Varkens in Nood blijkt dat Vomar flink is vooruit gegaan en AH uit de top drie heeft gestoten. Ook het percentage Beter Leven Keurmerk bij Jumbo groeit gestaag en bedraagt inmiddels 57%. Opvallend genoeg zijn er deze maand ook dalers: Spar, Deka, Deen, Coop en Emté bieden minder varkensvlees met Beter Leven Keurmerk dan voorheen.
Beter Leven Keurmerk
De Nederlandse supermarkten hebben in 2013 al beloofd in 2015 over te zullen stappen op varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk. Toch ligt er nog steeds gangbaar varkensvlees in de schappen. Varkens in Nood controleert daarom maandelijks hoe het met de voortgang staat. Benieuwd? Bekijk hieronder de resultaten van mei.
Vomar stoot AH uit top drie
Na Jumbo heeft ook Vomar AH ingehaald; Vomar staat nu op de derde plaats. Opvallend, want voorheen boekte Vomar nog weinig vooruitgang. Plus blijft ondanks de nieuwe reclamecampagne over duurzaamheid steken op 36%. COOP is een grote daler, net als Emté die onderaan staat.Lidl blijft met 65% Beter Leven Keurmerk onveranderd koploper.
Waarom een VarkensvleesMonitor?
De VarkensvleesMonitor laat zien welke supermarkten veel of juist weinig Beter Leven Keurmerk in hun assortiment hebben en of ze progressie boeken. Voor de varkens is dit vanzelfsprekend belangrijk omdat het Beter Leven Keurmerk hen een minder ellendig leven biedt.
Bron: Varkens in Nood

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.