Vroege Vogels

Varkenshouders vrezen de komst van dierenactivisten

  •  
10-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken kooi

© Foto: pexels

Dierenactivisten hebben tijdens het weekeinde een grote bijeenkomst in Amsterdam. Daarom heeft de organisatie voor varkensboeren, de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV), haar achterban in het hele land gewaarschuwd. De kans bestaat namelijk dat de activisten proberen een boerderij ergens te bezoeken, aldus de POV.
De organisatie raadt boeren aan hun staldeuren op slot te houden en borden met verboden toegang te plaatsen. Als de activisten langskomen, moeten ze rustig blijven, de politie bellen en de activisten filmen en fotograferen.

Stemmingmakerij van POV

Animal Rights noemt de waarschuwing van POV stemmingmakerij. “Ze creëren een atmosfeer van angst en verdachtmakingen, zodat het oncomfortabele onderwerp waar het de dierenrechtenactivisten werkelijk om gaat - het leven en lijden van de dieren in de intensieve veehouderij - vermeden kan worden”, zegt campagneleider Erwin Vermeulen.

'Speciesisme'

Op de Dam in Amsterdam is zaterdag en zondag een protest van een groep die zichzelf Anonymous for the Voiceless noemt. De demonstratie heeft de naam One Dam Day gekregen. De betogers, die ook uit het buitenland komen, roepen op tot “bevrijding van dieren” en willen dat mensen veganisten worden. Ze beschuldigen mensen van 'speciesisme', oftewel racisme tegen andere diersoorten (species).
Bron: ANP

Meer over:

varkenshouderij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.