Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Varkens in Nood wint rechtszaak tegen slachterij

29 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
varken_slachthuis.jpg

© Een zeug op weg naar het slachthuis. Foto: MargreetS

De varkenswelzijnsorganisatie Varkens in Nood heeft een rechtszaak tegen de grootste slachterij van Nederland gewonnen over een video waarin het slachtproces te zien is. De Reclame Code Commissie (RCC) heeft geoordeeld dat slachterij VION de consument essentiële informatie onthoudt en daardoor een onvolledig en te rooskleurig beeld schetst.
Dit is in strijd met de Nederlandse Reclame Code. De RCC heeft VION opgedragen niet meer op deze wijze reclame te maken. 

Verdoving

Varkens in Nood vindt het een goede zaak dat VION het slachtproces laat zien, maar vindt dat dan ook alles getoond moet worden. Hierbij benadrukt de organisatie dat vooral het verdoven met CO2-gas, dat ernstige ademnood veroorzaakt bij de dieren, te zien moet zijn. Juist dit gedeelte is weggelaten in de transparantievideo op de website van VION.

Klacht

Tegen deze misleiding diende Varkens in Nood een klacht in bij de RCC, die de stichting voor 100% in het gelijk stelt. VION heeft inmiddels de video van de website verwijderd. 
Bron: Varkens in Nood

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.