Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vara steunt Bomen voor Koeien

  •  
19-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Meer dan 80.000 bomen zijn er al geplant, sinds 'Vroege Vogels' negen jaar geleden samen met de Stichting wAarde en Landschapsbeheer Nederland begon met de campagne 'Bomen voor Koeien'. Het plantseizoen van het voorjaar 2009 loopt bijna ten einde. De campagne ook. Met een ledenwerfactie zet de VARA de eindsprint in: op naar 100.000 schaduwplekken voor koeien in de wei!
Bescherm koeien tegen zon en regen!
Vroeger stonden in bijna ieder weiland heggen, bosjes en grote bomen. Tegenwoordig zie je vaak alleen nog kale grasvlaktes, begrensd door prikkeldraad of sloten. Doel van Bomen voor Koeien is om zoveel mogelijk bomen te planten langs weilanden waar koeien grazen. Zo wordt niet alleen ons landschap weer veel mooier, maar krijgt ook het vee weer de kans om bescherming te vinden tegen weer en wind.
Gunt u deze dieren hun schaduw en beschutting? En draagt u het oer-Hollandse weidelandschap een warm hart toe? Doe dan mee en koop voor € 10 een certificaat! Voor elk verkocht certificaat wordt een boom geplant en wordt een groep koeien blij gemaakt.
VARA steunt deze actie
Word voor € 7,- ondersteunend lid van de VARA. De omroep legt € 3,- bovenop uw lidmaatschapgeld en doneert € 10,- aan bomen voor koeien. U krijgt een certificaat toegestuurd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.