Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vangen edelherten Terschelling mag doorgaan

  •  
19-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
edelhert_14.jpg
De tien edelherten op Terschelling, die vanaf oktober illegaal op het eiland rondlopen, mogen opgespoord en gevangen worden. Dit besloot de rechtbank in Leeuwarden vrijdag.
De hertenimporteurs deden in een kort geding het verzoek dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de jacht op de edelherten staakt. Dit verzoek werd door de rechter afgewezen.
LNV begon maandag met pogingen de edelherten te vangen. Tot nu toe zonder succes. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn de grote grazers moeilijk benaderbaar en hebben zij zich verspreid over het eiland. Het ministerie stelt de hertenimporteurs verantwoordelijk voor de kosten die gemaakt worden om de edelherten weer van het eiland te halen.
Volgens de raadsman van de importeurs wilden de mannen met LNV om de tafel om andere mogelijkheden te bespreken. ,,Het mooiste zou zijn dat de herten in een speciaal afgerasterd gebied op het eiland kunnen blijven'', aldus de raadsman. De mannen maken zich daarnaast zorgen over de mogelijk hoge kosten van de zoekactie.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.