Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vandaag niet fietsen of wandelen in het bos

  •  
18-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
612 keer bekeken
  •  
fiets eiken e-bike

© E-bike - Bron Pixabay

Natuurbeheerders waarschuwen recreanten om vrijdagmiddag niet in de bossen te gaan lopen of fietsen. Dat is levensgevaarlijk, aangezien zware loshangende takken en boomkruinen ineens naar beneden kunnen vallen. Storm Corrie en storm Dudley hebben in de afgelopen twee weken al voor veel afbrekend hout gezorgd. Door storm Eunice kan dat losliggende hout zomaar wegwaaien. Ook de komende dagen zijn de bossen nog niet veilig, waarschuwt Natuurmonumenten.

Sluitingen

De gemeente Rheden sluit natuurgebied de Posbank vanaf het middaguur helemaal af. Alle wegen gaan dicht en dat blijft zo totdat er geen risico's meer zijn, aldus de gemeente. De afsluiting geldt voor alle gebruikers van de Posbank. Natuurmonumenten sluit het bezoekerscentrum Veluwezoom bij de Posbank. Staatsbosbeheer sluit vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur alle buitencentra in natuurgebieden. Ook de eigen kantoren gaan dicht vanwege de voorspelde zware storm.

Bron: ANP

Meer over:

wandelen, storm, fietsen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.