Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vandaag kans op overlast door storm

  •  
11-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
storm_RickKloekke.jpg

© Fotograaf: RickKloekke

Het weer in Nederland is donderdag in de ochtend en middag erg onstuimig. Rond 10.00 uur is er in het zuidwesten een kortdurende storm, die voor veel overlast kan zorgen. Aan zee kunnen er windstoten ontstaan met snelheden tot 110 kilometer per uur. In het binnenland zullen die snelheden iets lager liggen, zo verwacht Weer.nl.

De windstoten kunnen schade aan gebouwen veroorzaken. Ook is de kans groot dat er takken afbreken en bomen omwaaien. Verder kan ook het verkeer flinke hinder ondervinden, met name op dijken, viaducten en bruggen.

Schiphol ondervindt weinig last van de storm, omdat de wind volgens een woordvoerster uit een gunstige richting komt.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers in het hele land te rekenen op zware windstoten, met name in de tweede helft van de ochtend en aan het begin van de middag. Vooral het vrachtverkeer, motorrijders en aanhangers moeten erop beducht zijn.

De storm komt aan land in het zuidwesten, maar trekt in de loop van de middag langs de westkust richting het Waddengebied. Volgens de verwachting gaat de storm rond 14.00 uur weer liggen.

Bron: ANP

Meer over:

storm, overlast
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.